Pallontallaajat.net
Valikko
Viimeisimmät kommentit
Kategoriat
Uncategorized

Leikkuri & teho

on 27/05/2017

Täytyy myöntää että, leikkurissa työskentely oli todella antoisaa aikaa minulle. Siellä tunsin että pääsin tekemään eniten kaikista osastoista joilla olin töissä ja opin todella paljon. Neljässä viikossa pääsin instrumentoimaan lähes joka päivä ja viimeisenä päivänä avustin leikkauksessa yksin. Onnistumisen hetkiä.

Lähes joka päivä pääsin näkemään keisarinleikkauksia, pääsin myös seuraamaan ortopedisia leikkauksia. Ne olivat kyllä äärimmäisen mielenkiintoisia.

Hygienian taso leikkaussalissa oli hyvä, joskaan ei niin hyvä kuin Suomessa. Esimerkiksi kirurgista käsien desinfiointia ei tehty lainkaan (eräs lääkäri sanoi, että käsien pesu on paljon parempi kuin käsihuuhteen käyttö!). Ja välillä tuntui, että jopa steriilien hanskojen pukemisessa on osalla hankaluuksia.

Teho-osastolla vietin vain viikon. Halusin päästä tutustumaan millaista tehohoitoa Swazimaassa tarjotaan. Ei kovinkaan hyvää. Osastolla oli vain kolme potilasta. Heitä ei koskaan pesty (se on omaisten tehtävä), joten voitte vain kuvitella miltä haisee ihminen, joka on ollut koomassa lähes kuukauden. Eikä asentohoitoakaan pahemmin toteuteta. Kamala paikka


Mutta, näiden viiden viikon aikana tapahtui paljon muutakin kuin pelkkää työntekoa. Kävimme Durbanissa viettämässä pitkän rantaloma viikonlopun kaveriporukalla, sekä Krugerissa katsomassa eläimiä. Mukavaa vastapainoa kiireiselle työelämälle. Sain vihdoin myös laitatettua itselleni letit. Yhteensä aikaa kului noin 12 tuntia, muutama tunti joka ilta. Kivuliasta hommaa, mutta lopputulos oli ja on edelleen todella hyvä.

Viimeiset neljä viikkoa vietin klinikoilla. Niistä lisää seuraavalla kerralla. 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI