Pallontallaajat.net
Valikko
Viimeisimmät kommentit
Kategoriat
Uncategorized

Ensiapu

on 13/05/2017

Kun kerroin olevani töissä ensiavussa, minulta kysyttiin millaisia päivät ovat. No suurin osa päivistä kului astmapotilaiden hoidossa tai kun annettiin nesteytystä mataliin verenpaineisiin tai vähän lisäverta aneemisille potilaille. Mittailtiin lämpöjä ja otettiin verenpaineita. Enemmän sain antaa kipupiikkejä kuin olisin uskonutkaan. Jos valitat päänsärkyä (tai mitä tahansa särkyä) niin diklofenaakkia lihakseen. Näin myös liian monta paisetta.

Laitteisto ensiavussa on vanhaa ja huonosti toimivaa, happisaturaatiomittari ei toimi lainkaan (kuulemma, nyt ovat saaneet uuden) ja jos nauramme välillä että koulun EKG-laite on vanha niin tämä on todennäköisesti peräisin 60-luvulta ja toimii vähän miten sattuu. Mutta sillä mitä on, tullaan kuitenkin toimeen.

Mutta sitten kun tapahtuu niin tapahtuu oikeasti. Näin paljon auto-onnettomuuksien uhreja, palovammapotilaita (todella pahoja sellaisia), koiran ja käärmeen hyökkäyksen uhreja ja puukotuksia. Näitä sitten hoidettiin ja ommeltiin kasaan.

Muutama tapaus on jäänyt elävästi mieleeni, eräältä potilaalta puuttui puolet korvasta sillä tämän kumppani oli purrut sen irti. Onneksi pala roikkui vielä osittain paikallaan niin se saatiin korjattua. Erästä potilasta oli lyöty useaan kertaan viidakkoveitsellä. Enpä olisi sitäkään uskonut koskaan näkeväni, mutta hänkin selvisi. Tietenkään ensimmäistä elvytystilannetta ei varmaan koskaan voi unohtaa.

Jouduin tänä aikana myös itse hoidettavaksi, sairastin pienen flunssan mutta olivat varmoja, että se on malaria. Ensiavussa ottivat vitaalit ja passittivat verikokeisiin. No ei ollut malaria. lohkaisin myös hampaani ja jouduin turvautumaan paikalliseen hammaslääkäriin kovan vihlonnan takia, kokemus oli erittäin positiivinen vaikka puudute taisikin olla hiukan vahvempaa kuin Suomessa…

 

 

Pahoittelen kovin pitkää päivitys väliä. Olen menettämässä toivoni tämän netin kanssa täällä. Seuraava päivitys toivon mukaan parin viikon sisällä. Sitten kerron arjesta leikkaussalissa.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI