Pallontallaajat.net
Valikko
Viimeisimmät kommentit
Kategoriat
Uncategorized

1. viikko

on 11/01/2017

dsc_0060

Jos pitäisi löytää sana joka parhaiten kuvaa ensimmäistä viikkoani Afrikassa, se olisi todennäköisesti hämmentävä. Sillä sitähän tämä kaikki on ollut. Ja tulee varmasti jatkossakin olemaan. Mikä tästä sitten tekee niin hämmentävää on se, että vaikka kuinka on tutustunut kulttuuriin etukäteen ja käynyt kuuntelemassa muiden kokemuksia se ei ole sama asia kuin kokea kaikki itse.

Tähän väliin on varmaan hyvä kertoa hiukan taustaa. Päätin jo silloin kun aloitin opiskeluni kaksi vuotta sitten, että haluan lähteä vaihtoon, sillä ei tämmöisiä tilaisuuksia tule elämässä kovinkaan monta. Kysymys mitä kuulen paljon, missä on Swazimaa ja miksi haluan lähteä juuri sinne. Noh, jokainen saa itse katsoa karttaa ja etsiä Swazimaan Etelä-Afrikan ja Moambikin välistä. Syy miksi juuri tänne, halusin lähteä jonnekkin minne en muuten lähtisi sekä saada sellaisen työkokemuksen, mitä en ikinä suomessa hoitajana tule saamaan.

Saavuin siis viime perjantaina Johannesburgiin missä vietin vain yhden päivän, jonka jälkeen matkustin bussilla Swazimaahan.Täällä olen joka päivä saanuut törmätä kuinka mukavia ihmiset ovat, tervehtivät kadulla kun tulevat vastaan, ovat kiinnostuneita tietämään mistä olen tulossa ja miksi. Eihän tämmöiseen ole suomalainen tottunut! Aluksi se oli outoa, mutta jo näin muutamassa päivässä siihen on tottutunut. Autolla ajaessaan saa olla tarkkana, ei pelkästään vasemmanpuoleisen liikenteen takia, vaan teiden varsilla laiduntavien lehmien ja vuohien takia.

Tänään kävimme hiukan tutustumassa sairaalaan johon olen menossa töihin, toisin sanoen viemässä muutamia papereita ja ensi viikolla sitten parempi tutustuminen ja töiden aloitus.

 

Ensi viikkoon!

Sadepäivän maisemaa

Sadepäivän maisemaa

Hedelmämyyjät

Hedelmämyyjät

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
4 kommenttia
 1. Vastaa

  Janika

  13/01/2017

  Heippa! Omana haaveenani on aina ollut päästä Afrikkaan työharjoitteluun ja toivonkin sen vielä toteutuvan mikäli jatkan sairaanhoitajasta kätilöksi. Kaverini oli sh-opiskelujen aikaan juurikin Swazimaassa harkassa! Jään mielenkiinnolla seurailemaan blogiasi 🙂 Tsemppiä Afrikkaan!

  • Vastaa

   heli-stin

   10/02/2017

   Hei!
   Suosittelen ehdottomasti lahtemaan, jos vain mahdollisuus on 🙂 Vaikka kaikki toimiikin hitaasti, on silti sen arvoista.

 2. Vastaa

  Liisa

  17/01/2017

  Hei Heli, täällä tuutor-opesi talven keskeltä. En ole ihan varma tuleeko kirjoitus oikeaan paikkaan, mutta etköhän se löydy.Tämä alusta uusi minulle. Opiskelut ovat alkaneet ryhmälläsi ja harhoittelu kentällä menossa:) Sinulla on varmasti hieman eksoottisempi työpaikka, kuin opiskleijakavereillasi. Siispä lämpimän pirteät terveiset Sinulle:).

  • Vastaa

   heli-stin

   10/02/2017

   Hei Liisa!
   Tama on ihan oikea paikka, jos minulle haluaa lahettaa kommenttia. Onhan tama tosiaan hiukan eksoottisempi paikka, mutta tykkaan todella paljon.

JÄTÄ KOMMENTTI